Velkommen til Sletten Limousin

The Rise and Shine of Sletten Limousin

Sletten Limousin holder til i Brønnøy Kommune i Nordland. Gården ligger ved foten av Trælnes fjellet og strekker seg ned mot Torgfjorden, med utsikt til fjellet Torghatten rett over fjorden fra beitene. Gården har blitt drevet i familien i flere generasjoner. Det er i utgangspunktet to separerte gårder som har blitt drevet sammen i 3 generasjoner nå. I 2007 tok jeg over den passive gården fra min morfar, samt at jeg leide den andre gården fra min mor. Det jeg overtok var igrunnen kun jord og en gammel låve og et dårlig hus. Huset ble bygd i 1902, og var grendeskole frem til ca 1960 for ungene fra Trælnes og til Kvervet. Etter den tid tok min gammel-onkel, Leif Sletten, over huset. Det ble tidvis kun brukt om sommeren da han brukte vinterene i Stavern. Min morfar, Håkon Sletten, overtok huset i 2005 og i 2007 tok jeg over huset. I 2017 rev vi huset og bygde nytt våningshus på Gården, noe vi ikke har angret et sekund på. 

Den viktigste oppgraderingen er uansett at Ny Driftsbygning ble bygd i 2011 / 2012. Dette enedret drifta på gården totalt og gjorde det på sikt mulig å sette opp nytt våningshus.  Arealet på gården er ca 300 da dyrket mark og ca 150 da med beiter. Produksjonen på gården er økologisk så stort sett alt av areal blir brukt til grovforproduksjon. 

I 2016 fikk jeg og Camilla vår første datter, Kirsten Mathilde, og nesten på dagen to år senere kom Tora Kristine til verden. Så her på Sletten er vi 4stk totalt og ca 100 Limousiner med stort og smått

Foruten å drive gården, er jeg deltidsansatt ved det lokale regnskapskontoret, Berg Vekstra SA. Dette er en veldig fin kombinasjon av to yrker som interesserer meg. Kontoret ligger kun ca 1km fra gården så det er perfekt beligenhet.

Tora og Kirsten på Fisketur høsten 2020

Kirsten synes fisking er kjempespennende og artig (hvertfall når det blir fisk...) Tora er mest opptatt av kjeksen, selv om hu og synes det var gøy når det ble fisk...

E og Camilla på midnatts fjelltur på Sømnesfjellet 2020

Bjellekua 266 Candy av Bjønndal. Denne kua er datter av den franske seminoksen Ramdam MN. Dette er ei fantastisk snill og god ku, melker godt, utrolig godt lynne og pent eksteriør. Hun er pr 2021 besetningens eldste ku (født mars 2007) og hun var og den første renrasa kvigekalven som ble født på gården. Hun er fra da jeg drev i gamle fjøset, så derfor heter hun Bjønndal i stedet for Sletten. Hun var og den første som kalvet i nyfjøset i 2012 og fikk da kalven Historisk av Sletten :) Her går flokken på beite i rolige omgivelser ned mot sjøen og fjellet Torghatten i bakgrunnen.

Nyeste kommentarer

27.10 | 14:53

Hei. ønsker å kjøpe 2 stike okse lør bakk cirka 50 kg hvor mue koster

07.09 | 06:45

Bor lit langt unna Trøndelag men du hører fra meg

06.09 | 14:32

Hei. Ja det er mulig men hvor bor du i landet? det er bare å komme å hente på gården.

06.09 | 12:05

Hei er det mulig å bestille kjøtt pakke? Kunne tenkt meg å kjøpe 20 kg ...